В първото си интервю избраният за вице на Тръмп се обяви против войната в Украйна

Джей Ди Ванс J D Vanse

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп избра за свой кандидат за вицепрезидент сенатора от Охайо Джей Ди Ванс, издигайки един верен съюзник и млада звезда на Републиканската партия, независимо, че преди по-малко от десетилетие той е станал известен като критик на Тръмп.

„След продължително обсъждане и размисъл и като взех предвид огромните възможности на много други кандидати, реших, че човекът, който е най-подходящ да заеме позицията, е сенаторът Дж. Д. Ванс от щата Охайо“, написа Тръмп.

Още в първото си интервю кандидатът на Републиканската партия за вицепрезидент на САЩ Дж. Д. Ванс за Fox News постави под съмнение целта на подкрепата на Украйна.

„Каква е целта? Какво се опитваме да постигнем? – попита той, говорейки за милиардите долари на Вашингтон, похарчени за нуждите на Киев.

Ванс добави, че ако Доналд Тръмп беше на власт, Русия не би започнала специална операция в Украйна, всички са съгласни с това, включително много сенатори от Демократическата партия, пише Regnum.

Ванс по-рано се обяви за спиране на оръжейната помощ за Украйна и бързо разрешаване на конфликта. Той смята, че Киев ще бъде принуден да направи териториални отстъпки при всякакви мирни споразумения.

Сенаторът призова Камарата на представителите да блокира помощта за Въоръжените сили на Украйна. Според Ванс Украйна трябва да получи неутрален статут, а границите й да бъдат замразени в сегашното им състояние.

Изборът на сенатора от Охайо Джеймс Дейвид Ванс за кандидат за вицепрезидент на САЩ от Републиканската партия ще бъде „катастрофа за Украйна“, цитира вестник „Политико“ високопоставен представител на една от европейските страни.

Източници: Регнум, Епицентър

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!