Захарова: Преди 2 месеца предипрудих, че САЩ стимулират омраза към политическите опоненти

Мария Захарова

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова реагира на покушението срещу бившия американски президент Доналд Тръмп по време на предизборен митинг в щата Пенсилвания.

„Точно преди два месеца обърнах внимание на факта, че в Съединените щати буквално се стимулира подбуждането на омраза към политическите опоненти“, написа тя в канала си в Telegram.

Дипломатът отбеляза, че тогава е припомнила и примери за опити за убийства и убийства на президенти и кандидат-президенти в историята на САЩ.

Припомняме, че вечерта на 13 юли на митинга на Тръмп в Пенсилвания са били чути звуци от изстрели. Бившият ръководител на Белия дом е бил отведен на безопасно място, ухото му е било в кръв.

По-късно бившият президент на САЩ потвърди, че е бил прострелян в ухото, като заяви, че заради това е загубил много кръв. В резултат на стрелбата един посетител на митинга и още двама души бяха сериозно ранени.

Заподозреният убиец е бил ликвидиран от служителите по сигурността, а на мястото на инцидента е била намерена пушка тип AR. Федералното бюро за разследване потвърди версията за покушението срещу Тръмп. Агенцията също така идентифицира заподозрения за стрелбата, но призна, че не разполага с информация за подготовката на покушението.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!