Руските служби предотвратиха убийствата на журналист и главния редактор на RT и „Россия сегодня“

Руската Федерална служба за сигурност е предотвратила убийствата на Маргарита Симонян, главен редактор на телевизионния канал RT и на международната информационна агенция „Россия сегодня“, и на журналистката Ксения Собчак. Това съобщиха от Центъра за връзки с обществеността  на службата за сигурност, пише Lenta.ru.

Убийствата са били подготвени по поръчка на Службата за безопасност на Украйна, твърди изданието.

По данни на руската Федерална служба за сигурност, престъпленията, чиито жертви е трябвало да бъдат Маргарита Симонян и Ксения Собчак, са били подготвени от украинските специални служби. По същото време членове на неонацистката групировка „Параграф-88“ са извършвали разузнаване на адресите на работа и пребиваване на Симонян и Собчак, пише още Lenta.ru

ФСБ отбеляза, че по време на разследването членовете на „Параграф-88“ са потвърдили подготовката на покушения от името на Службата за сигурност на Украйна (СБУ). За всяко престъпление им е било обещано възнаграждение в размер на 1,5 млн. рубли.

По време на разследването от задържаните членове на „Параграф-88“ са конфискувани автомат „Калашников“, ножове, гумени палки, белезници и пр. Иззети са също знамена с нацистки символи, нацистка литература, средства за комуникация и компютри с информация, потвърждаваща престъпните намерения на заподозрените.

Източник: Lenta.ru

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!