КОНФУЗ! Байдън представя Зеленски: Дами и господа, президентът ПУТИН! ВИДЕО

Джо Байдън, президент на САЩ и Владимир Зеленски, държавен глава с изтекъл мандат на 20 май 2024 г.

По време на срещата на върха на НАТО във Вашингтон на 11 юли президентът на САЩ Джо Байдън отново се обърка и представи украинския си колега Володимир Зеленски, чийто мандат изтече на 20 май, с името на руския лидер Владимир Путин.

„Искам да дам думата на президента на Украйна, който има толкова смелост, колкото и решителност, дами и господа, президентът Путин“, каза Байдън.

Байдън се канеше да отстъпи мястото на трибуната с микрофона на Зеленски, но точно в този момент се усети, че е направил гаф и се опита да го замаже:

„О, какъв президент Путин … Вие ще победите президента Путин, президентът Зеленски. Толкова съм се съсредоточил върху победата над Путин, че е време да се разтревожим за това“, помоли Байдън.

Въпреки поредния конфуз, някои от колегите на Байдън излязоха в негова защита. Естестввено сред тях бе германският канцлер Олаф Шолц. Според него, подобни неща са често срещано явление и се случват на всички, особено ако представяш повече от един политик.

The New York Times писа, че телевизионните канали ABC, CBS и NBC са включили този откъс от речта на американския президент във вечерните си новинарски емисии

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!