Захарова за ударената детска болница в Киев: Бандеровците умишлено разполагат ПВО в жилищни квартали!

Мария Захарова

Поразяването на детска болница в Киев от западна ракета NASAMS е потвърден факт. Това следва от коментар на говорителката на руското външно министерство Мария Захарова от 9 юли, цитирана от руското издание Известия.

„За пореден път, както многократно се е случвало с украинските системи за противовъздушна отбрана, нейните ракети се отклониха от курса и удариха жилищни сгради и социални заведения. Това се случи и този път“, отбеляза тя.

Захарова посочи, че Киев веднага е започнал да обвинява Москва.

В същото време говорителката на руското външно министерство отбеляза, че никой не говори, че заводът „Артьом“ се намира в съседство с болницата, а комплексът от сгради на украинското министерство на отбраната и складовете на украинските въоръжени сили са разположени на пешеходно разстояние, цитира я изданието.

„Разбира се, никой не говори и че бандеровците умишлено разполагат системи за противовъздушна отбрана в жилищни квартали“, отбеляза Захарова.

Тя подчерта, че опитите на киевските власти да използват трагедията за пропагандни цели потвърждават тяхната „нечовешка същност“, уточнява Газета.ру. Захарова добави, че в името на запазването на властта режимът в Киев е готов на всякакви престъпления, пише Известия.

Москва многократно е подчертавала, че руските въоръжени сили не нанасят удари по граждански обекти. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отново напомни за това на 9 юли. Той наблегна, че „ударите се извършват изключително по обекти, свързани с военния потенциал на киевския режим“, пише Извустия.

Руското министерство на отбраната съобщи също, че предишния ден украинска ракета е поразила болница в Киев. Според министерството на отбраната целта на подобни провокации е да се осигури допълнително финансиране и продължаване на военните действия до последния украинец.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!