Мрежата гърми. Украинската спортистка, свалила рекорда на Стефка Костадинова, има адамова ябълка. И не само

Вчера, 7 юли, всички наши медии гръмнаха с новината, че легендарният световен рекорд на Стефка Костадинова от 209 сантиметра падна след близо 37 години. Стана ясно, че на турнира от Диамантената лига украинската представителка във високия скок Ярослава Магучих е преодоляла 210 сантиметра. Тя подобри рекорда, след като вече си бе осигурила златния медал в дисциплината.

Изданията припомнят, че Стефка Костадинова постави своя световен рекорд на шампионата на планетата в Рим на 30 август 1987 г.

Днес обаче, социалната мрежа Фейсбук буквално завря. Наблюдателни потребители видяха в снимките на въпросната украинска спортистка анатомични белези, които са характерни за мъжете.

Сред тях е ярко изразена адамова ябълка. Съвсем естествено, Ярослава Магучих е в спортно облекло на състезателния терен, докато е изпълнявала дисциплината. Тъй като то е еластично, т.е. прилепнало по тялото, се вижда, че в областта на половите органи има очертания, характерни за мъжете, а не за жените.

Много от потребителите са категорични, че въпросната спортистка от украински произход или е мъж, или е транссексуален. И в двата варианта, това трябвало да бъде указано в началото, уточняват те.

От КритичноБГ няма как да опровергаем твърденията в мрежата, защото за тази цел е нужно експертно медицинско мнение. Факт е, че въпросният рекорд се подлага вече на съмнение от родната публика. Няма как да бъде доказано и че снимките са манипулирани, както твърдят други.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!