Сиярто към евролидерите: Срещата на Орбан с Путин е само началото. Стягайте коланите

Унгарският министър на външните работи и външноикономическите отношения Петер Сиярто посъветва европейските политици да „закопчаят предпазните колани“ преди „мирната мисия“ на унгарския министър-председател Виктор Орбан, която предстои през следващата седмица.

Орбан и неговата делегация бяха в Москва в петък и се срещнаха с руския президент Владимир Путин. Посещението в Москва Сиярто определи като последващ етап от мирната мисия, чийто първи беше посещение в Киев на 2 юли.

Унгарският министър-председател заяви, че възнамерява да проведе няколко „също толкова неочаквани“ срещи през следващата седмица.

„Днес е неделя, което означава, че приключва първата седмица на унгарското председателство на ЕС, по време на която на всички стана ясно, че това ще бъде мирна мисия през следващите шест месеца.

Унгария, унгарското правителство ще направи всичко възможно, за да допринесе за прекратяването на войната в съседство, за установяването на мир там и за да се увери, че след две години и половина Европа най-накрая е в състояние да се измъкне от задушаващата военна криза“, заяви Сиярто във видеопослание, публикувано във Facebook

Унгарският външен министър заяви, че Орбан е бил подложен на критики от страна на провоенно настроени политици от ЕС във връзка с посещението си в Москва.

„Тези атаки не ни възпират и не ни обезкуражават, мироопазващата мисия продължава и дори се засилва, затова моля европейските провоенно настроени политици да си закопчаят коланите и да следят внимателно и следващата седмица“, добави Сиярто.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!