Тупарев: От времето на Митеран, Кол, Геншер… Европа не е имала нито един качествен дипломатически посредник като Орбан!

„Това, което Виктор Орбан предприема за да има отново мир в Европа е изключително важно и трябва да служи за урок на самозабравилият се политически „елит“ (тресавище) на ЕС.“

Това пише Георг Тупарев в своя профил във Фейсбук, относно мирната мисия на унгарския премиер и срещата му с руския президент Владимир Путин. КритичноБГ припомня, че преди това унгарският политик беше на посещение и в Киев на среща с бившия украински президент, а в настоящия момент с неясен статут от правна гледна точка, Владимир Зеленски. 

Тупарев допълва, че докато е летял над Полша Орбан е бил подслушван от Запада и информацията за подготовката му да се срещне и с Путин е изтекла.

Ето, какво пише още Тупарев:

„Ще опиша моите мисли за Виктор Орбан някой ден подробно (те са мешавица от негативни и позитивни).

Но това, което той сега предприема за да има отново мир в Европа е изключително важно и трябва да служи за урок на самозабравилият се политически „елит“ (тресавище) на ЕС.

От времето на Митеран, Кол, Геншер, … Европа не е имала нито един качествен дипломатически посредник. Не съм очаквал да видя Орбан в тази роля и съм много позитивно изненадан.

Интересен факт – докато е летял над Полша нашият западен Биг Брадър го е подслушвал и информацията за подготовката му да се срещне и с Путин е изтекла.

Така е, като не може да подслушваме Китай и Русия, подслушваме приятелите си.

Спомням си когато правих практика в немския атомен център в Юлих как имаше цяла „китайска стена“ от антени насочени към Холандия. Един приятел ме каза „ние знаем и какво е имала холандската кралица за закуска“. Вечна дружба!“

Георг Тупарев е български емигрант в Германия през 80-те години. Завършил е биология, физика и математика, учил е при Карл Попър.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!