Нешка Робева: Живеем в свят, в който лъжата се обявява за истина. Водят човечеството към ново, но пагубно робство

Живеем в свят, в който лъжата се обявява за истина, грозното за красиво, тъпото за умно, ненормалното за нормално… Свят, в който шепа извратени умове се обожествяват и понеже в тях са властта и парите, смятат, че по свой образ и подобие и най-вече прищевки, ще устроят бъдещия живот на планетата. Това казва пред Труд легендарната треньорка по художествена гимнастика Нешка Робева

В действителност водят човечеството към едно ново, но пагубно робство. Робство, в което човекът става придатък към машината… В действителност всичко предсказано в Евангелието и почувствано от най-светлите умове на света, е на път да се сбъдне. Започва се от унищожаването на най-ценното – семейството.

Унищожава се приемствеността, като се насажда у младите хора егоцентризъм и самочувствие на базата на внушения, които ги водят към… нищото, категорична е Робева.

По думите на видната ни треньорка в момента се отхвърля истинското образование и знание, отхвърля се мъдростта на възрастния, отхвърлят се всичко, което иска усилия, но и осмисля един живот.

„Изгражда се психика у младия човек на базата на – аз искам! Сега, веднага и без усилия. Аз съм! Мъж или жена, или тигър, кокошка, петел… Аз съм това, което кажа! Аз имам права, а вие сте длъжни… След мен и потоп! Може би това е единствената истина. След тях- потоп! Кой може да застане срещу подобно безумие – единствено семейството. Семейството!“

Попитана, какво я притеснява, Нешка Робева казва:

Притесняват ме най-вече самообожествилите се. Притесняват ме чудовищата, които богатеят от смъртта на себеподобните.

Помолена да коментира разделението в обществото относно избора на патриарх Даниил, тя казва:

„За мен е странно подобно разделение, особено, когато го подклаждат, уж вярващи – свещенослужители, богослови и други подобни… Нали всичко е от Бога? Ако не го признават, значи че е от Сатаната, или от човеците, обладани от него?

Впрочем, фактът, че Вартоломей присъства, а след неочаквания избор, за нула време се изпари, говори много и казва всичко.

БПЦ има нужда от силно лекарство, да не кажем тежка хирургическа намеса, за да си възвърне отдавна изгубеното доверие на народа и да го изведе от духовната нищета, в която е изпаднал.

Народът ни има нужда повече от всякога от духовен водач, чийто кусур е погледа му, а не скъпите коли и резиденции, боричканията за църковните имоти и безконтролната им експлоатация, но не за благото на паството …

БПЦ има нужда от здравата ръка на безсребреник, какъвто всички твърдят е Митрополит Даниил. А погледът му е на човек, който знае, какво има да свърши и какво го очаква. Голяма част от поповете ни и по-висшестоящите са силно компрометирани в очите на миряните. Ще му бъде трудно, защото кокалът трудно се пуща.. По някои въпроси имаме различия със Светия старец, което съвсем не означава, че не осъзнавам или, че няма да призная изключителния дар, който Бог даде на БПЦ. Вярвам, че ще успее, точно заради погледа… И нека Бог го води, а ние ще го следваме.“

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!