Орбан за Путин: Истинско предизвикателство да преговаряш с него и да отговориш на неговия интелектуален и политически калибър. ВИДЕО

Унгарският премиер Виктор Орбан описа в интервю, що за човек е руският президент Владимир Путин. Това става дни след неговото посещение в Москва, което бе обявено в последния момент и вбеси редица европейски лидери. Орбан беше в руската столица с мирна мисия относно конфликта в Украйна. Ден преди това се срещна и с бившия президент на Украйна Владимир Зеленски. Евролидерите се дистанцираха от каузата му, като казаха, че той не ги представлявал

В своето интервю унгарският министър – председател казва, че Путин е „супер-супер рационален„. Критично публикува превод на откъс от интервюто:

Водещ: Вие се срещнахте с Владимир Путин в Кремъл. Какво е усещането да разговаряш с човека, който разполага с 6500 ядрени бойни глави?

Орбан: Особено чувство е, защото можеш да си представиш какво командва той. Както казахте, това са бойни глави. Но територията, хората, географията – това е истинска империя. Това е човекът, който управлява истинска империя. Така че усещането е особено.

Водещ: Какво ще кажете на онези критици, които казват, че Орбан е приятел на Путин?

Орбан: Да, те казват, че съм приятел на Путин. Но аз съм и приятел на унгарците, а също така съм и приятел на света, което е много важно.

Аз съм приятел на мира и причината, поради която преговарям с Путин, е, че търся най-краткия и най-бързия начин да спрем тази война и да създадем мир.

Водещ: Какво впечатление имате от Путин?

Орбан: Всички преговори с него винаги са били в добро настроение – това е на първо място. На второ място, той е повече от 100 процента рационален. Когато преговаря, когато започва да обяснява въпроса, когато прави предложение, когато казва „да“ или „не“ – той е супер-супер рационален. Как иначе да го кажем на унгарски?

Хладнокръвен, сдържан, внимателен и точен.

Той е развил дисциплина. Така че е истинско предизвикателство да преговаряш с него и да си готов да отговориш на неговия интелектуален и политически калибър.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!