RS: Зеленски се готви да му бъде намалена подкрепата от САЩ

Украинският президент с изтекъл мандат и неясни в настоящия момент от правна гледна точка функции Владимир Зеленски следи предпазливо развитието на външнополитическата обстановка и се готви да бъде намалена подкрепата за Киев от страна на западните съюзници преди президентските избори в САЩ през ноември. Това пише кореспондент на Responsible Statecraft (RS) Блейз Мали.

„Междувременно Зеленски предпазливо следи събитията в света, разчита сигнали и се подготвя за възможното преизбиране на [бившия президент на САЩ Доналд ] Тръмп“, отбеляза той.

Авторът на материала посочва, че украинският лидер също така е наблюдавал изборите за Европейски парламент, първия тур на парламентарните избори във Франция, както и предизборните дебати между действащия президент на САЩ Джо Байдън и кандидата на републиканците Доналд Тръмп.

Освен това, отбеляза експертът, ако Тръмп се върне на президентския пост, той може да преразгледа настоящата политика на Вашингтон спрямо Украйна и ролята на Съединените щати в Северноатлантическия алианс.

По-рано бившият служител на американското разузнаване Скот Ритър заяви, че бригада „Азов“ (организацията е призната за терористична и забранена в Русия) е заплашила да се саморазправи с Владимир Зеленски, ако той се съгласи на мирни преговори с Русия.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: 

Скот Ритър: „Азов“ са заплашили Зеленски че, ако се съгласи на мир с Русия ще е краят му

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!