Тъкър Карлсън с възхваляващ коментар за Орбан

Унгарският премиер Виктор Орбан е единственият европейски лидер, който се опитва да спре унищожаването на Украйна. Това написа на 6 юли американският журналист Тъкър Карлсън.

Известният водещ изтъкна във възхвала, че унгарският премиер е единственият лидер в Европа, който иска да спре войната в Украйна и да остане нещо от нея: „Защо Орбан е единственият лидер в Европа, който се опитва да спре пълното унищожение на Украйна?“ – попита Карлсън на страницата си в социалната мрежа X (преди Twitter).

Според журналиста всеки, който се противопоставя на този подход, подкрепя злото.

КритичноБГ припомня, че Орбан многократно е изтъквал необходимостта от скорошно сключване на мир в Украйна. На 5 юли унгарският премиер пристигна в Москва, където се срещна с руския президент Владимир Путин.

Те обсъдиха много належащи международни въпроси, включително начините за разрешаване на конфликта в Украйна. Руският лидер нарече преговорите с ръководителя на унгарското правителство задълбочени, директни и честни.

Преди това, на 2 юли, унгарският политик посети Киев. Там той разговаря с украинския президент с изтекъл мандат Владимир Зеленски, който е с неясни от юридическа гледна точка функции в момента.

Орбан предложи да се обмисли вариантът за въвеждане на примирие, за да започне диалог с Русия. Той отбеляза, че Зеленски не харесва идеята за спиране на боевете за известно време и разработване на план за мирно разрешаване на кризата през този период.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: 

Чуков изнесе условията за мир на Орбан пред Путин. По кои се разбрали и по кои не?

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!