Руски политолог: Подоляк няма и грам съвест. Киев е напълно безразличен към съдбата на жителите на Крим

от Лазар Лазаров
Михайло Подоляк, съветник на украинския президент

Украинските власти са напълно безразлични към съдбата на жителите на Крим. Те действат по начин, който отговаря на техните интереси. Това мнение изрази на 25 юни пред „Известия“ Роман Коваленко, политолог и председател на изпълнителния комитет на международното движение „Другата Украйна“.

Така той реагира на изявлението на Михаил Подоляк, съветник на ръководителя на кабинета на украинския лидер Владимир Зеленски, че Крим е голям военен лагер.

„Това вероятно е едно от най-циничните изявления, които съм чувал напоследък“, подчерта Коваленко.

„Това е изказване на един нагъл мошеник, който, единствено в угода на ситуацията, представя всичко по начин, който е благоприятен за Киев. Когато им е изгодно, те казват, че Крим е населен само с украинци и че всички те искат да се върнат в Украйна, сякаш Русия ги задържа насила, въпреки че 96 % от кримчани гласуваха за присъединяване към Русия“, коментира политологът.

„Подоляк няма и грам съвест. Той дори не съчувства и не изрази съболезнования на убитите и ранените по време на последния терористичен акт на украинските въоръжени сили“, отбеляза Коваленко.

По-рано същия ден говорителят на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че думите на Подоляк за Крим като военна цел за украинската армия са „100% копие на германо-нацистката концепция за чистки“.

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) атакуваха Севастопол на 23 юни. Четирима души са убити, а 153 са ранени. Атаката е извършена с американски ракети ATACMS. Следственият комитет на Русия образува наказателно дело по чл. 205 от Наказателния кодекс на Руската федерация („Терористичен акт“).

Министерството на отбраната на Русия подчерта, че всички полети в ATACMS се въвеждат от американски специалисти въз основа на данни от сателитно разузнаване на САЩ. В тази връзка вината за случилото се там беше хвърлена върху Вашингтон.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!