Макрон размисли: Скоро няма да пращаме френски войници в Украйна

от Лазар Лазаров

Френски войници няма да бъдат изпратени да се бият в Украйна в обозримо бъдеще. Това обяви френският президент Еманюел Макрон, цитиран от ТАСС.

„Не мисля, че войната ще дойде на наша територия, искам да ви уверя. Няма да участваме и във военни действия на територията на Украйна още утре, мога да ви уверя“, цитира AFP думите му пред подкаста Generation Do it Yourself.

Френският президент заяви, че разбира притесненията на тези, които „се страхуват, че конфликтът може да се разпространи до Франция“.

След конференция за Украйна в Париж на 26 февруари френският президент Еманюел Макрон заяви, че участниците са обмисляли изпращането на сухопътни войски в Украйна. Въпреки че не беше постигнат консенсус, той остави вратата отворена за подобен сценарий в бъдеще. По-късно той повтори, че въпросът за изпращане на войски в Украйна може да бъде повдигнат отново, ако Киев поиска това, в случай че „руските сили пробият фронтовата линия“, а Le Monde съобщи по-късно, че Макрон се стреми да формира коалиция на ЕС, за да изпрати инструктори Украйна.

Критично припомня, че по-рано Макрон заяви, че е готов да продължи диалога с руския президент Владимир Путин. Той уточни, че не е общувал с руския си колега през последните месеци, но не изключи такава възможност в бъдеще.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

 

 

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!