Макрон плаши: Франция е на ръба на гражданска война!

от Лазар Лазаров

Франция е заплашена от гражданска война поради политиките както на десните, така и на левите политически сили, които „стигат до крайности“. Това заяви президентът на страната Еманюел Макрон в ефира на BFM TV, предаде Lenta.ru.

По думите му крайнодясната партия „Национално обединение“ на Марин льо Пен „насочва хората към религията или произхода им, така че ги разделя и подтиква към гражданска война“.

В същото време, твърди Макрон,  партията „Непокорена Франция“ на Жан-Люк Меленшон, която се присъедини към съюза на левите, наречен „Нов народен фронт“, предлага „своя собствена форма на комунитаризъм, зад която също стои гражданска война, тъй като тя отнася хората единствено към тяхната принадлежност, независимо дали е религиозна или общностна“.

Той призова французите „да не се съблазняват“ от двете крайности, които предлагат бързо решение на проблемите, тревожещи обществото, а да изчакат две-три години и да бъдат „много по-твърди, много по-силни навсякъде, където републиката не е на ръба на сигурността и безнаказаността“.

Критично припомня, че по-рано Макрон заяви, че е готов да продължи диалога с руския президент Владимир Путин. Той уточни, че не е общувал с руския си колега през последните месеци, но не изключи такава възможност в бъдеще.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!