Рамасвами: С освобождаването на Асанж Байдън отчаяно се опитва да увеличи гласовете си

от Лазар Лазаров

Освобождаването на основателя на международната организация WikiLeaks Джулиан Асандж изглежда като отчаян опит на настоящия американски лидер Джо Байдън да получи (повече) подкрепа от либертарианския електорат преди изборите. Това мнение изрази бившият кандидат за президент на САЩ от Републиканската партия Вивек Рамасвами в социалната мрежа X, предаде Известия.

„Чудесно е, че Джулиан Асандж най-накрая ще бъде освободен (в нещо, което мирише на отчаян опит на Байдън за либертариански гласове), но е срамно, че той трябваше да прекара години гниейки в чуждестранен затвор, защото правеше това, което другите репортери правят редовнo“, написа той.

„Джулиан Асанж заслужава помилване и отдавна трябваше да се възстанови единният стандарт на правото в Америка“, добави политикът..

В същото време представителят на Конгреса Републиканската партия на САЩ Марджъри Тейлър Грийн в отговор на изявлението на Рамасвами посочи, че Доналд Тръмп, който се кандидатира за президент, би освободил Асанж във всеки случай.

„Всеки знае, че Доналд Тръмп щеше да освободи Джулиан Асандж“, отбеляза конгресменът.

Джулиан Асанж напусна строго охранявания британски затвор Белмарш сутринта в понеделник, 24 юни. Върховният съд в Лондон го пусна под гаранция, след което Асанж се качи на самолет на летище Станстед и излетя от Обединеното кралство.

В същия ден Съединените щати съобщиха, че основателят на WikiLeaks Джулиан Асанж възнамерява да признае част от повдигнатите срещу него обвинения, като част от сделката с американската прокуратура, като в замяна американската прокуратура няма да изисква екстрадирането му.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Карлсън за освобождаването на Асанж: Обратът вече е факт!

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

 

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!