Тръмп: Байдън провокира Русия да нападне Украйна

от Лазар Лазаров

Настоящият президент на САЩ Джо Байдън провокира конфликта в Украйна. Това заяви бившият ръководител на Белия дом Доналд Тръмп , предаде Asia Times.

„Президентът Байдън провокира атаката на Русия срещу Украйна, като предложи бившата съветска република да се присъедини към НАТО“, отбеляза бившият президент Доналд Тръмп в популярния You Tube  подкаст „All In“ на 21 юни – бомбастично изявление, което не е отразено от основните американски медии”, пише  изданието.

Според Тръмп, като е предложил да приеме Украйна в НАТО, Байдън е провокирал началото на Специалната военна операция. „Байдън каза много грешни неща„, увери Тръмп.

„И едно от най-лошите неща, които той каза, беше: не, Украйна ще се присъедини към НАТО. Когато слушах речта му, казах, че този човек ще започне война“, подчерта бившият президент.

Тръмп припомни, че ако погледнете реториката на Байдън днес, тя изобщо не се е променила. „Както знаете, години наред дори не се говореше за навлизане на Русия в Украйна. Това никога нямаше да се случи. Русия никога нямаше да нападне Украйна...,“ заключи бившият президент, говорейки за украинския конфликт.

Източни: Труд, Asia Times

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!