Филипо: Франция да излезе от НАТО! Да спрем всички оръжия за Украйна. Атаката на ВСУ срещу Севастопол е ужасна!

Флорин Филипо

„Атаката на украинските въоръжени сили (ВСУ) срещу Севастопол е ужасна ескалация.“ Това написа в понеделник, 24 юни, лидерът на партията на френските патриоти Флориан Филипо.

„Наистина тази атака срещу цивилни стана възможна благодарение на изпращането на ракети ATACMS с голям обсег на действие на САЩ в Украйна!“ – написа той в социалната мрежа X (бивша Twitter, блокирана в Руската федерация).

Според политика „ястребите в страните от НАТО искат тотална война“, съобщава Газета.Ru . В тази връзка Филипо призова Франция да се оттегли от Северноатлантическия алианс и да спре да доставя оръжия на режима в Киев.

„Нека излезем от тази ескалация [която води] към световна война, като спрем всички доставки за Украйна и напуснем НАТО!“ — написа Филипо.

КритичноБГ припомня, че украинските въоръжени сили атакуваха Севастопол на 23 юни. Четирима души са убити , 153 са ранени. От 15 до 20 души могат да бъдат транспортирани до Москва за лечение, предимно деца. Атаката е извършена с американски ракети ATACMS. Следственият комитет (СК) на Русия образува наказателно дело по чл. 205 от Наказателния кодекс на Руската федерация („Терористичен акт“).

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова нарече инцидента ритуално престъпление, тъй като Украйна го е извършила на православния празник Света Троица.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!