Русия: Отговорността за умишления ракетен удар по цивилни в Севастопол е основно на САЩ!

Полетните мисии за ракетите ATACMS се въвеждат от американски специалисти въз основа на спътниковото разузнаване на САЩ.Вашингтон носи основната отговорност за умишления ракетен удар по цивилни граждани в Севастопол. Това заяви руското министерство на отбраната, пише РИА Новости.

„Всички полетни задачи за американските оперативно-тактически ракети ATACMS се въвеждат от американски специалисти въз основа на данните от собствено спътниково разузнаване на САЩ …

Поради това отговорността за умишления ракетен удар по цивилни граждани в Севастопол се носи преди всичко от Вашингтон, който достави тези оръжия на Украйна, както и от киевския режим, от чиято територия беше извършен този удар“, се казва в изявлението.

Подобни действия няма да останат без отговор, подчерта руското военно министерство.

Преднамереният терористичен ракетен удар по град Севастопол беше нанесен на 23 юни в 12,15 ч. московско време от пет американски оперативно-тактически ракети АТАСМС, снабдени с касетъчни бойни глави.

В хода на отблъскването на ракетната атака руската противовъздушна отбрана прихвана четири от ракетите. Детонацията на фрагментарната бойна глава на петата американска ракета във въздуха доведе до многобройни жертви сред цивилното население в Севастопол.

По данни на руското Министерство на здравеопазването 124 души, включително 27 деца, са били ранени и са получили различни по тежест наранявания; трима души, включително две деца, са загинали.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: 

КАСАПНИЦА! ВСУ удари Севастопол с 5 ракети ATACMS. Жертви и стотици ранени, включително деца

Пет деца остават в ТЕЖКО СЪСТОЯНИЕ след атаката на ВСУ над Севастопол

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!