КАСАПНИЦА! ВСУ удари Севастопол с 5 ракети ATACMS. Жертви и стотици ранени, включително деца

Украинските въоръжени сили обстреляха Севастопол с пет американски ракети ATACMS следобед в неделя, 23 юни. Отломките на един от тях паднаха на голям плаж. Трима души, сред които две деца, не са оцелели след атентата.

Броят на жертвите в резултат на ракетните атаки на Севастопол от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ)  се увеличи след първоначалната информация. Според руското министерство на здравеопазването 124 души са ранени, включително 27 деца, съобщава ТАСС .

Лекари от други региони на Русия са изпратени да помогнат на пострадалите.

Според комисаря по правата на детето при президента на Руската федерация Мария Львова-Белова пет от ранените деца са в тежко състояние. Лекарите се борят за живота им, цитира я РИА Новости .

Ръководителят на града каза, че е отишъл в болницата, за да види пострадалите, а прокурорът на Севастопол Андрей Шевцов е на мястото на инцидента от северната страна.
В момента продължава евакуацията на пострадалите от обстрела към лечебните заведения в града, като на място работят над 20 екипа на Бърза помощ. Здравното министерство привлече и допълнителни лекари от други региони.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!