Кенеди-младши: САЩ рискуват да бъдат убити от собствения им меч

Кенеди

В украинския конфликт САЩ „рискуват да бъдат убити от собствения им меч“. Това пише независимият кандидат за президент на Америка Робърт Кенеди – младши. Становището си той публикува  на страницата си в социалната мрежа X (бивш Twitter) на 21 юни.

„Самата ескалация (на конфликта в Украйна) има ужасна логика“, подчертава той.

В същото време Кенеди-младши уточни, че войната във Виетнам е променила представата на света за моралното лидерство на САЩ, а ситуацията в Украйна ще засили тези представи.

Това не е първият случай, в който Кенеди-младши критикува остро военната политика на САЩ. На 16 юни т.г. той  отказа да нарече Северноатлантическия алианс отбранителен съюз. 

„След десетилетия на агресивна експанзия, някой наистина ли смята НАТО за отбранителен съюз“, каза той.

Така политикът коментира изявлението на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг , че доставките на оръжия за Украйна ще станат задължителни за страните-членки на асоциацията.

По-рано Робърт Ф. Кенеди-младши, изрази мнението си, че страната трябва да намали военното си присъствие в чужбина и да насочи вниманието си към вътрешни програми, по време на обръщение в президентската библиотека и музей „Ричард Никсън“ на 12 юни.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: 

Кенеди: След десетилетия на агресивна експанзия, някой наистина ли смята НАТО за отбранителен съюз?

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!