Канада прати спешно военни в Ливан за МАСОВА ЕВАКУАЦИЯ на гражданите ѝ! Израел: БЪРЗАЙТЕ!

Канада изпрати военни да подготвят евакуацията на около 45 000 свои граждани от Ливан в случай на пълномащабен конфликт между Израел и ливанското шиитско движение Хизбула. Това съобщи на 21 юни израелският телевизионен канал 12.

„Много се страхуваме от войната в Ливан и се подготвяме за най-голямата спасителна операция, която някога сме провеждали“, каза канадският външен министър Мелани Жоли пред израелския си колега Израел Кац.

В отговор израелският министър призова Отава да окаже натиск върху Иран, така че последният да принуди Хизбула да изтегли частите си от границата с Израел и да спре обстрела, съобщава телевизионният канал.

„Прозорецът на възможността се затваря. ДЕЙСТВАЙТЕ БЪРЗО, тъй като Израел ще предприеме решителни действия, когато жителите на севера (евреи, живеещи на границата с Ливан – бел. ред.) не могат да се върнат по домовете си“, заплаши Кац канадския министър.

По-рано, на 18 юни, пресслужбата на Израелските отбранителни сили ЦАХАЛ съобщи, че е одобрила оперативни планове за настъпление в Ливан. Отбелязано беше, че са взети решения за продължаване на повишаването на бойната готовност на войските.

Освен това израелският външен министър Израел Кац написа в социалната мрежа X (бивш Twitter), че Израел е близо до вземане на решение по отношение на Ливан. Според него в случай на пълномащабна война действащата там шиитска организация Хизбула ще бъде напълно унищожена, а на Ливан ще бъдат нанесени значителни щети.

Преди това, на 15 юни, ЦАХАЛ съобщи, че израелски изтребители са атакували военни цели на шиитското движение Хизбула в Ливан. Уточнява се също, че са поразени инфраструктура на Хизбула в района на село Шихине и военен обект в района Айта ал Шаб в Южен Ливан.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Израел вече одобри планове за НАПАДЕНИЕ в Ливан!

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!