Хърш: Преди предложението на Путин за мир, Москва и Западът са водили вече разговори

Сиймор Хърш

Американският разследващ журналист Сиймор Хърш, позовавайки се на свои източници, твърди, че между Москва и Запада са били проведени преговори на неофициално ниво по отношение на войната в Украйна. Журналистът изтъква, че САЩ се съмняват в успеха на Киев на бойното поле.

Носителят на наградата „Пулицър“ обяснява в блога си в платформата Substack, че в разговорите страните са говорили за „взаимни отстъпки“.

Според Хърш предложенията на руския президент Владимир Путин от 14 юни за уреждане на украинския конфликт са направени след въпросните тайни разговори.

„Служителят ми каза, че вероятността за значителен украински успех на бойното поле остава малка, като се имат предвид огромните резерви от войски и военна техника от страна на Русия“, пише журналистът в своя материал.

Хърш, позовавайки се на източниците си, допълва, че въпреки украинските и американските съобщения за предполагаеми успехи на ВСУ край Харков, 300 войници от една от най-елитните украински части – 92-ра щурмова бригада, са били обкръжени и пленени от руските войски на 16 юни.

Източник: Известия

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!