Костадинов: Има депутати от ПП-ДБ, готови да подкрепят правителство срещу министерски кресла

Готови сме да предложим кабинет, но той не може да е еднопартиен. Не би трябвало да има кабинет с първия или втория мандат. Тази прогноза направи в интервю за „Лице в лице“ по бТВ лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

Бойко Борисов не иска правителство само с ДПС, единственият шанс е „Величие“ да ги подкрепи, заяви лидерът на „Възраждане“.

„Няма откъде другаде да дойде подкрепата за правителството на ГЕРБ, освен ако партия „Величие“ не проведе разговор с първата политическа сила в парламента, защото ПП-ДБ ясно и категорично заявиха, че няма да ги подкрепят. А ние изначално сме казали, че единственото правителство, което ще подкрепим, е това с мандата на „Възраждане“, поясни той.

„Досега Бойко Борисов беше човекът, който доминираше всячески в българската политика. Той ръководеше политическите процеси“, изтъкна Костадинов.

И сега Борисов търси трета партия, която да стане партньор в бъдещата изпълнителна власт, коментира лидерът на „Възраждане“.

„Още повече, че ние имаме сведение, че в ПП-ДБ има отделни депутати, които са готови да окажат необходимата подкрепа срещу министерски или посланически пост. Мисията за съставянето на кабинет на малцинството не е невъзможна, макар това управление да е нестабилно“, допълни Костадин Костадинов.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!