ГЕРБ: Или правителство на споделената отговорност, или предсрочни избори

от Лазар Лазаров

Кабинет на споделената отговорност с хоризонт от 4 години или нови предсрочни избори – това са перспективите пред българските политици според декларацията, прочетена от парламентарната трибуна от Тома Биков от името на ГЕРБ-СДС.

За да се случи това, партията на Бойко Борисов е склонна „да направи крачка назад“ и да направи необходимите компромиси, добави той при откриването на 50-ото Народно събрание

„В първия ден на този парламент ГЕРБ-СДС заяви готовност да води смислен и целенасочен диалог, пред очите на цялото общество“, обяви в декларация от името на парламентарната група Тома Биков.

„Анализът на резултатите показват, че възможностите пред настоящия парламент не са много – едно евентуално правителство ще трябва да се ползва с подкрепата на три или повече формации“, посочи той.

Това, по думите му, показва, че от народните представители се изисква смирение, съвместно очертаване на позитивен дневен ред на страната, допълва БТА.

„Готови сме да направим крачка назад и да направим необходимите компромиси“, обяви Биков от името на ГЕРБ-СДС.

„Декларираме, че сме готови да участваме в правителство на споделената отговорност за четири години. Другият вариант са нови предсрочни избори„, подчерта той.

Изтoчник: Dnes.dir.bg

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!