Чуков: Според МИ-6 руснаците подбират цели в Западна Украйна за нанасяне на удар с ТЯО

Боян Чуков

Геополитическият анализатор Боян Чуков коментира няколко актуални теми в своя канал в Телеграм – посещението на Путин в КНДР, разширяването на обхвата на използване на американски оръжия за трансгранични атаки по Русия от страна на Украйна и дали РФ набелязва цели в Западна Украйна за нанасяне на удар с Тактическо ядрено оръжие.

КритичноБГ ги публикува без редакционна намеса:

Всички очакват резултатите от посещението на Путин в КНДР. Какви ще бъдат договорките? Щом Путин е в Пхенян, то всичко е договорено! Подобна визита се осъществява след усилена предварителна подготовка и постигнати сериозни договорки, които ще станат публични. Е, не всички.

Северокорейските ядрени ракети ще станат по-далекобойни. Ще достигат до големите градове в САЩ. Ще получат спътникова логистика. И целеполагане. Милиони северокорейски снаряди ще стигнат до фронта в Украйна.

Хиляди корейци ще възстановяват градове в „новите“ руски земи. Армията на КНДР ще получи модерни руски самолети и ефикасна ПВО. Всичко по най-важните въпроси е договорено!

***
Съветникът по национална сигурност на САЩ Джейк Съливан заяви, че разрешението за украинско използване на американски оръжия за трансгранични атаки се разпростира не само в района на Харков, но и в други руски региони, което допълнително ескалира първоначалната зелена светлина дадена от Байдън за подобни офанзивни операции.

Блинкен в интервю за PBS в понеделник каза на Ник Шифрин от NewsHour: „Тук не става въпрос за география, а за здрав разум“ и разшири параметрите за използване на ракети, доставени от НАТО. САЩ отново демонстрират, че владеят инициативата. Кремъл продължава да реагира постфактум. Каква е причината? Вероятно само Путин знае. Руският президент до този момент не разрешава на руските военни да вземат инициативата. Тези, които нямат логично обяснение твърдят, че Путин има „хитър план“.

***
Според МИ-6 руснаците подбират цели в Западна Украйна за нанасяне на удар с ТЯО. Препоръчва се на офиса на Зеленски да подготви населението. По-скоро прилича на партенка, която да скрие това, което се подготвя да реализира ВСУ.

Въобще през последните две години разузнавателните служби играят ролята на „блогери“, които участват активно в информационно-психологическата война. Днес на мода са „активните мероприятия“, които са съставна част от хибридната война.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!