Орбан: НАТО планува да създаде 3 големи бази за оръжейни доставки за Киев. Няма да участваме в това!

от Лазар Лазаров
Виктор Орбан

НАТО планира да създаде три големи военни бази на територията на своите страни, от които да доставя оръжие на Украйна. Това съобщи унгарският премиер Виктор Орбан в сутрешната програма на радиостанция Kossuth, предаде ТАСС.

Той отбеляза, че Северноатлантическият алианс „иска да помогне на Украйна, като създаде така наречената украинска мисия на НАТО“.Това означава, че НАТО ще координира предаването на оръжия в Украйна. Те ще създадат три големи бази, откъдето ще прехвърлят оръжия в Украйна“, уточни ръководителят на унгарското правителство.

Орбан изрази безпокойство, че ако тези бази бъдат установени в страни, граничещи с Украйна, по-специално Полша, Румъния и Словакия, „те ще станат военни цели“.

Министър-председателят подчерта, че Унгария, която също се намира в близост, е притеснена за сигурността си и няма да участва в тези действия.

Както съобщи Критично по-рано, Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви на съвместна пресконференция с унгарския премиер Виктор Орбан, че Будапеща няма да участва или да се противопоставя на инициативите на НАТО за подкрепа на Украйна, които трябва да бъдат договорени на срещата на върха на Алианса във Вашингтон.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

 

 

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!