Global Times: Сега е моментът Москва да отговори „решително“ на ударите по руска земя

от Лазар Лазаров
Руски войници

Москва може активно и решително да отговори на възможните опити на Киев да нанесе дълбок удар в Русия. Това пише китайският вестник Global Times, позовавайки се на експерти, предаде Известия.

Според изданието действията на Украйна са опит да се промени ситуацията на бойното поле и да се демонстрира доверие в САЩ и Европа преди срещата на върха в Швейцария. По този начин Киев се опитва да получи по-голяма подкрепа, твърди вестникът.

Както изясняват авторите на материала, срещу Украйна може да бъде използвана комбинация от дипломатически и военни средства.

„Очаква се Русия да отговори силно и решително“, отбелязва Global Times.

Като се има предвид, че в момента Украйна се опитва да набере скорост на бойното поле, може би най-добрият отговор за Русия е да изясни допълнително целите на действията си спрямо Украйна и да използва комбинация от дипломатически и военни средства, ако страната иска да поеме инициативата„, твърди един от експертите, като обяснява: „Сега може би е решаващ, но още по-труден момент за Русия да направи избор“.

По-рано, на 9 юни, съветникът на американския президент Джейк Съливан заяви в интервю за CBS, че украинската армия вече се е възползвала от разрешението на Вашингтон да удари руски територии с оръжие, прехвърлено от САЩ. Според него взетото от Вашингтон решение е проява на „здрав разум“ по отношение на настъплението на руската армия в Харковско направление.

На 8 юни пенсионираният подполковник от армията на САЩ Даниел Дейвис заяви, че президентът на САЩ Джо Байдън, който позволи на Украйна да нанесе удари с американски оръжия дълбоко в руска територия, създава риск от ядрена ескалация. Австрийският министър на отбраната Клаудия Танер го подкрепи, отбелязвайки, че разрешаването на САЩ, Франция и Германия да се атакува руска територия със западни оръжия е преминало червената линия.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!