Ивелин Михайлов от „Величие“ ще строи град в града във Варна ЗА 400 МИЛИОНА! СНИМКА

ПП „Величие“ е новата формация в парламента, която ще има 13 депутатски места. Формацията взе малко под 100 000 гласа на вота на 9 юни.
Един от лидерите на „Величие“ е бизнесменът и изпълнителен директор на „Исторически парк“ Ивелин Михайлов. Той не е в депутатските листи и няма да бъде народен представител, пише БНР.

Михайлов планира инвестиция на стойност над 400 милиона лева във Варна – град в града, или място за бизнес и живеене с около 200 000 кв. м. разгърната застроена площ на територията на бившия радиозавод.

Сделката е осъществена през 2023 г., заводът не е бил собственост на ТИМ, а на акционерното дружество, което преди време го е приватизирало, пояснява Михайлов.

По думите му, радиозаводът има разрешение за събаряне.

„Ще има хотел, който да обслужва летището, за да може да се развие Варна.

Целият проект е направен по начин, който да подпомогне Варна. Идеята е да се направи тип сити – център на Балканите, и това да привлече интелектуални работещи фирми във Варна и в България. Да даде възможност на Варна да се разширява в посока Девня, на това място да се работи и живее едновременно, от интелигентни хора и по този начин Варна да се развива“.

Комплексът ще съдържа 33 сгради, пише БНР.

КритичноБГ обръща внимание, че откри сериозно разминаване в информацията от БНР и други медии за броя на сградите в планираното СИТИ от Михайлов. По информация на Дарик и Дневник не става дума за 33 сгради, а за 4, които ще са на по 25 етажа. Според варненското издание Петел.бг пък ставало дума за 6 многоетажни сгради.

Според Петел.бг – за Moreto.net районният кмет на „Младост“, Варна Христо Христов коментирал, че към момента за терена няма ПУП, което означава, че строителство на този етап НЕ МОЖЕ ДА ЗАПОЧНЕ.

„Имам съмнения за корупция в определени структури. След като подавам информация към службите и тази информация после се връща чрез организираната престъпна група, която идва при мен и ми казва – защо си казал това в полицията или някъде. Тогава не мога да съм сигурен, че когато подам сигнал към тези служби, не знам къде е пробивът“, коментира Михайлов пред медиите във Варна, заключва БНР.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!