Медведев се нахвърли грубо на Шолц: Да падне на колене и да се покае!

Медведев

Заместник-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев нарече германския канцлер Олаф Шолц нищожество и го призова да се покае пред украинците. По този начин той коментира изявленията на германския политик, че Украйна не може да бъде поставена на колене.

Разваленият бахур Шолц изведнъж проговори и настана вихрушка. Неудобна работа. Задникът просто трябва да падне на колене и да се покае пред украинците. За това, че ги излъга за неизбежната „победа“. За това, че ги обрече на изтребление, като в същото време пожертва благополучието на поверените му германци, написа Медведев.

Политикът допълни, че Шолц управлява лошо страната си и по негова вина германците са загубили доверие в Социалдемократическата партия на Германия, от която са бившите канцлери Вили Бранд и Хелмут Шмит, които „много пъти са се преобрнали в гробовете си“.

Ден по-рано Шолц се обърна със записано видео към руския президент Владимир Путин. Посланието му бе относно Украйна. Той призова руския президент да признае, че „Украйна е силна, тя не може да бъде поставена на колене, принудена да се предаде и да ѝ бъдат диктувани условия за капитулация“. Той също така изтъкна, че мирът за Украйна може да бъде само справедлив, но не уточни какво се има предвид под това.

Заместник-председателят на руския Съвет за сигурност Медведев отбеляза, че в момента Украйна е изцяло контролирана отвън от САЩ и страните от НАТО и че това представлява „един вид господство“.

„Макар и не без затруднения, тя се поддържа изцяло от тях. Въпреки протестите на собственото ѝ население, тя получава всички видове най-смъртоносни видове оръжия.“

Медведев припомни думите на шефа на европейската дипломация Жозеп Борел за начина да се сложи край на конфликта в Украйна възможно най-скоро.

„Дори Борел призна, че конфликтът в Украйна може да бъде прекратен за няколко седмици, ако бъдат спрени доставките на оръжие за Киев.“

В началото на май Борел назова начина за бързо прекратяване на конфликта в Украйна. Според него той ще приключи за няколко седмици, ако Западът спре помощта за Киев. „Ако се спрат доставките на оръжие, Украйна няма да може да се съпротивлява, ще бъде принудена да се предаде и войната ще приключи“.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!