Депутат от Германия пред BILD: Заради проукраинската ми позиция ми подхвърлиха мъртва котка пред вратата

Проукраинския депутат от Бундестага Родерих Кисеветер се оплака, че пред дома му е била подхвърлена мъртва котка. По думите му, умряло животно се озовало точно пред входната му врата, заради ясната му позиция в защита на Украйна, обяснява BILD.

Освен това, наскоро 60-годишният Родерих Кисеветер от консервативния блок ХДС/ХСС беше нападнат в град Ален във федералната провинция Баден-Вюртемберг.

Кисеветер последователно подкрепя предоставянето на оръжие на Украйна, а опонентите му го наричат „подстрекател към война“. В интервю за заместник-главния редактор на BILD Паул Ронцхаймер политикът заяви, че инцидентът в Ален не е първият случай, в който е бил заплашван.

„Това е първото физическо нападение срещу мен. Но още от 2014 г. мое имущество беше повредено, под вратата ми беше хвърлена мъртва котка, колата и гаражът ми бяха изцапани с мръсотия. Всичко това продължава вече 10 години.

Мисля, че това се дължи на ясната ми позиция за правото на съществуване на Израел и за Украйна, за бъдещето на Украйна в Европейския съюз и НАТО. Но това се прави от едно малцинство, те са много малко. По-голямата част от населението е на страната на Украйна, аз се ориентирам към тях“, каза Кисевер.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!