Медведев отговори на призива за ареста му: Мотивира ни да продължим да се борим с мръсната нацистка клика

Дмитрий Медведев

Призивите на Международната федерация за правата на човека (FIDH) мотивират да се продължи борбата срещу „мръсната нацистка клика“. Така Дмитрий Медведев, заместник-председател на руския Съвет за сигурност, реагира на искането на Международен наказателен съд (МНС) да издаде заповед за ареста му, за което писа КритичноБГ. Новината може да си припомните от линка: ТУК.

Според бившия ръководител на руското правителство той е доволен, че получава признание за ефективността на усилията срещу неонацисткия режим в Киев от неправителствена организация, финансирана от милиардера Джордж Сорос.

Той добавя, че подобни организации са съучастници на терористите, извършили нападението в Луганск, при което бяха ранени около 60 души.

„Това наистина ни мотивира да продължим да се борим с мръсната нацистка клика. Ние ще бъдем още по-зли, още по-безмилостни и смъртоносни“, обеща Медведев.

На 7 юни FIDH поиска от Международния наказателен съд да издаде заповед за арест на Дмитрий Медведев, заместник-ръководителя на администрацията на руския президент Алексей Громов и някои руски журналисти, сред които Дмитрий Кисельов, Маргарита Симонян и Владимир Соловиев.

„Правозащитниците обръщат внимание на съда върху престъпния характер на речта на омразата, използвана в руските медии“, заяви организацията.

Според говорителката на руското външно министерство Мария Захарова решенията на Международния наказателен съд са правно невалидни за Русия и нямат никакво значение. Дипломатът нарече съдиите и прокурорите от МНС, които са участвали в издаването на заповеди за арест на руски служители, международни престъпници.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!