Захарова: „Лукавият“ Запад си мисли, че ще му се размине. Няма!

от Лазар Лазаров

Западът се надява чрез лъжи и лицемерие да избегне отговорността за атаки на руска територия, но няма да успее. Това заяви официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова на брифинг в кулоарите на Петербургския международен икономически форум (ПМЭФ), предаде ТАСС.

„Това е същото лукавство, лъжи, лицемерие, което от гледна точка на Запада ще им позволи да избегнат отговорността за разрушителните действия, за това, което сега позволиха на киевския режим да направи, но правят в продължение на години“, отбеляза дипломатът, говорейки за разрешение от Запада Киев да използва доставено оръжие за удари дълбоко в територията на Руската федерация.

„Но искам да ги разстроя, те няма да избегнат отговорността, няма да успеят“, подчерта официалният представител на руското дипломатическо ведомство.

Захарова отбеляза, че Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) няколко часа след разрешението на държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен да нанесат удар по руска територия, са атакували жилищни райони на Белгород с американските реактивни системи за залпов изстрел HIMARS. „Тоест, американското оръжие е било използвано от киевския режим срещу цивилни цели за отработване и извършване на терористичен акт“, изтъкна дипломатът.

Блинкен потвърди на 31 май, че президентът на САЩ Джо Байдън се е съгласил с американски удари на руска територия. Както заяви шефът на американската дипломация, става дума само за атаки срещу руски региони близо до Харков.

На 28 май руският президент Владимир Путин отбеляза, че изборът на цели и задаването на полети за модерните ударни системи се извършва дистанционно или автоматично, „без присъствието на украински военнослужещи“, и това се прави от тези, които произвеждат и доставят тези ударни системи на Украйна. Путин предупреди, че страните от НАТО трябва да „осъзнаят с какво си играят“.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

 

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!