Бивши симпатизанти на ПП-ДБ под пост на Зикидис: Това, което искат, е да запазят повече проценти, за да могат отново да се качат в джипката на Пеевски и Борисов

Ирини Зикидис, Фейсбук

Мисля, че почтените хора сред гласоподавателите на ППДБ се усетиха. Днес видях в newsfeed-а си споделени 2 коментара на (вероятно бивши) симпатизанти, които хирургически точно се аргументират защо не биха гласували за ППДБ.
Позволявам си да ги постна, без да познавам авторите и без да съм искала разрешение – просто коментарите са публични и са споделени от много хора.

Maria Stamenova: …. „ППДБ не са криминални…“. Как се нарича колаборацията с криминални типове, за които знаеш, че са престъпници до мозъка на костите си, до последната семка на тиквите си? Съучастие?
Ние някаква благотворителна организация ли сме, която да си фърга гласа без да бъде заслужен? Истината е, че за последните два избора те не заслужиха моя глас. Но им го дадох по инерция, по „няма алтернатива“, по милост, по „абе смотани са, ама мразя ГЕРБ, а те никога не биха с ГЕРБ. Амин!“. За тези избори го загубиха. По заслуги…

Какво тук значи някаква си обида, Бога ми? Че принизявате принципното разминаване до детскоградинско цупене? Тежко сте объркали нюансите.

Спечелиха ме на принципна основа. Губят ме на принципна основа. Продадоха ми морал, високи стандарти, хигиена, непримиримост, високо ниво, принципи, почтеност. Сервираха ми обратното.

Че чак и ме съдят, че не се отказвам от изискването си за морални стандарти и принципност. Наричат ни досадни моралисти, обидени, теоретици от високия си пиедестал, хора с когнитивен дисонанс, тесногръди. Така да бъде. Но аз за ГЕРБ няма да гласувам. А това, което ППДБ ми предлагат е точно това. Мерси.

Не знам защо призивът е към нас да не се „цупим“, че сме излъгани, а не е към лъжците да не лъжат? Нищо умно и красиво няма ни у нас, за пореден път повярвали, че ще е друго и че даваме гласа си срещу октопода, ни у вас – мажоретките „зле са, ама толкова си могат, подкрепете ги ениуей, те са щета, ама по-добро няма“. Ни у партийните членове на „нашите“ – нямаме достатъчно подкрепа за елементарни неща, ама чакай да разбишкаме и Конституцията баш в тоя момент, за да се повъргаляме с Делянката.

Lubomir Alamanov, ефектът от такива назидателни постове е минимум презрение, максимум отвращение и озлобление. Гарантирам ви, че няма да конвъртнете ни един когнитив 3 в правоверен „наш“ с този спорен подход за привличане на блудния син да се върне при блудниците.

Единственият истински актив, който имаха ППДБ, беше тяхната (уж) принципност и подкрепата на хората по линия – справедливост, промяна, борба за предните две. Сами се отказаха от този актив. С оправдания в името на имагинарните грандиозни промени, които – о, каква изненада!, не се състояха.

ППДБ не се борят да са опозиция. Те се борят да са зъбчато колело в машинката на държавотрошачката от Банкя.

Kiril Chukanov: Поантата на това, което ПП-ДБ имат като кампания, е, че ако не гласуваме за тях, ще сме виновни, че мафията ще управлява. Мисля, че това е наистина един уникален ПР.

Навсякъде в ЕС принципно партиите се стремят да убедят потенциалните избиратели, че те са най-добрите за техния глас поради компетентност, ценности и визия за развитие. Тук на преден план излиза смехотворното размахване на пръст срещу отблъснатите избиратели „вие ще видите какво ще стане“.

Какво ще стане? Разбира се, че мафията ще продължи да управлява. Тя управляваше чрез мандата на ПП-ДБ. Реалната институционална власт принадлежеше на Пеевски и Борисов. Включително чрез назначаването на министри, които формално се водеха от „квотата“ на нашите. Борисов и Пеевски контролират служебното правителство по силата на гениалната конституционна реформа. То ще проведе избори, които ще са максимално в тяхна изгода.

Всичко това не на последно място благодарение на липсата на компетентност, ценности и визия от страна на ПП-ДБ.

Разбира се, че на ПП-ДБ не им е до никаква борба срещу мафията.

Това, което искат, е да запазят повече проценти, за да могат отново да се качат в джипката на Пеевски и Борисов, които така успешно изпраха, и да претендират за порции назначения.

Казват, че ПП специално виждат промяната в това просто да заместят мафията. Дори това не е. Те добре разбират, че нямат способностите за реална власт.

Просто искат да папкат под сянката на големите батковци. Но ако електоралната подкрепа се срине например наполовина, големите батковци могат и да решат, че не са им необходими повече като употребен парцал.

Да. Всичко това е изписано на лицата на „нашите“, както се изразява Ленчето. Ако ви харесва, си гласувайте пак за него. Никой не ви спира.

Само престанете с това циврене, че лошковците сме виновни, че „нашите“ няма да имат мнозинство от 121 депутата, за да преборят мафията. Запазете все пак някакво самоуважение.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!