Клаус Шваб падна в клопката на Вован и Лексус. Призна: Западът трябва да използва Зеленски, примамвайки го с обещания за членство в НАТО и ЕС. ВИДЕО

от Лазар Лазаров

Вован (Владимир Кузнецов) и Лексус (Алексей Столяров) успяха да излъжат и германския икономист, основател и постоянен президент на Световния икономически форум в Давос Клаус Шваб. Двамата са успели да се свържат с него и се представили, че разговорът се провежда от името на френския икономист и философ Жак Атали предаде Lenta.ru.

Поводът за разговора бил отношението към наследството на Хенри Кисинджър, когото Шваб и Атали познавали добре. Шегата беше публикувана в канала Telegram на блогърите. В разговора си с майтапчиите Клаус Шваб предлага „корейски“ вариант за разрешаване на украинската криза.

Според икономиста най-вероятното решение на ситуацията би било замразяване на военните действия. Това изисква двете страни да се съгласят „поне да започнат преговори“.

Шваб смята, че моментът за преговори все още не е настъпил, защото „украинците не могат да се откажат, без да загубят политическия си авторитет; така че трябва да изчакаме да се случи нещо, което наистина ще създаде необходимост от дискусия“.

Той също така посочи, че неговият ментор, бившият държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър, не би искал Китай и Русия да укрепят отношенията си.

Според Шваб основното опасение на Кисинджър е, че западните страни могат да се сблъскат с коалиция между Русия и Китай.

„Това беше причината той да отвори САЩ за отношения с Китай преди повече от 40 години. И мисля, че той отново има това предвид. Той не искаше тази война в Украйна да доведе до укрепване на отношенията между Китай и Русия“, добави Шваб.

Освен това икономистът заявил, че: Западът трябва да използва украинския президент Владимир Зеленски, примамвайки го с обещания за членство в НАТО и ЕС в замяна на подкрепа за демократичните принципи.

Председателят на Давоския форум смята, че „Украйна няма възможност да победи, а Западът трябва да попречи на Русия да победи“.

„Така че трябва да създадем ситуация, в която да спечелят всички, за да предотвратим поражението си. Кисинджър подкрепяше замразяването на войната. А аз свеждам всичко до компромис и така трябва да се приключи“, отбеляза Шваб.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!