Байдън не се спира! Посочи страните, които щели последват Украйна, ако тя падне

Ако западните страни допуснат Украйна да бъде победена в конфликта, подобен изход очаква Полша, изрази това мнение президентът на САЩ Джо Байдън в интервю за Time. Според американския лидер при такъв сценарий ще паднат всички държави по действителната граница с Русия.

Ако някога оставим Украйна да падне, помнете думите ми, ще видите как Полша пада и всички тези страни по действителната граница с Русия [падат] “, каза Байдън .

В разговор с изданието стопанинът на Белия дом също предположи, че Украйна може никога да не стане член на НАТО. Байдън обаче подчерта, че дори при такъв сценарий Вашингтон ще продължи да доставя на украинските въоръжени сили оръжие и военна техника. Според политика САЩ имат същите отношения с Украйна, както и с други страни, на които оказват военна помощ.

Преди това медиите съобщиха, че Байдън е направил големи отстъпки на германското правителство за изграждането на руския газопровод „Северен поток 2“ . В същото време бившият президент на САЩ Доналд Тръмп категорично се противопостави на плановете за изграждане на газопровода. В тази връзка политикът въведе санкции срещу „Северен поток“.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!