Чуков: В Швейцария ще наблюдаваме поредното скучно шапито организирано от американската „дълбочинна държава“ с продуцент Антъни Блинкен

Външнополитическият анализатор Боян Чуков коментира отказа и на Китай да участва в конференцията в Швейцария за мир на 15 юни в своя канал в Телеграм. По думите му, тя „не оправдава неговите (на Китай) очаквания“. Чуков е категоричен, че „на 15 юни ще наблюдаваме поредното скучно шапито организирано от американската „дълбочинна държава“ с продуцент Антъни Блинкен.“

Ето и целия му коментар:

Китай се отказа от официално участие на 15 юни в швейцарската конференция за Украйна. Няма да бъде изпратен даже специален представител, нещо като „шерп“. Китай няма да вземе участие защото конференцията „не оправдава неговите очаквания„.

Според китайското външно министерство срещата в Швейцария не отговаря и на „общото очакване на международната общност“.

Очевидно, че Вашингтон е оценил като провал „своята“ швейцарската инициатива и Джо Байдън няма да вземе участие в нея.

В същото време китайски зам. министър на външните работи ще посети САЩ за обсъждане на широк спектър от въпроси. Хитър и практичен ход на китайската дипломация.

От основните страни на БРИКС само Индия ще присъства на швейцарската конференция. Китайският отказ не е само рутинен, а е реално антиамериканска акция. Преди време Си Дзинпин заяви, че ако на срещата в Швейцария не присъства Русия, то Китай там няма какво да прави.

На 15 юни ще наблюдаваме поредното скучно шапито организирано от американската „дълбочинна държава“ с продуцент Антъни Блинкен.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!