Електромобили? Не и в САЩ

от Лазар Лазаров

Американците продължават да са почитатели на автомобилите с бензинови двигатели и ги предпочитат пред електромобилите (ЕПС) и хибридите. Това показва ново проучване на KPMG, пише OilPrice.com.

Ако приемем, че всички разходи и характеристики са едни и същи, само 21% от потребителите предпочитат електромобил, установява пилотното изследване на KPMG American Perspectives Survey.

Проучването оценява мнението на 1100 пълнолетни граждани от цялата страна, за да разбере какви са техните виждания за личното им финансово състояние и икономиката на САЩ, както и какво е отношението им към енергетиката и автомобилите, наред с други въпроси.

Запитани какъв тип автомобил искат да закупят, при условие че разходите и характеристиките са еднакви, 38% посочват стандартен автомобил с бензинов двигател, 34% избират хибрид, а само 21% – електромобил.

В допълнение към това проучването на KPMG сочи, че очакванията на потребителите за времето за зареждане на ЕПС по време на пътуване показват голямо разминаване между потребителите в САЩ и мнението на ръководителите на автомобилната индустрия за предпочитанията на потребителите.

Общо 60% от потребителите искат зареждане за 20 минути или по-малко в сравнение с 41%, което е мнението на ръководителите на автомобилни компании.

Отбелязва се, че много потребители в САЩ се противопоставят на покупката на електромобили поради политически причини – избирателите на Републиканската партия вероятно имат отрицателно мнение за електромобилите и не биха си купили такъв автомобил, дори когато могат да си го позволят.

Повечето консервативни респонденти в анкетата на Morning Consult за американския вестник The Wall Street Journal гледат неблагоприятно на електрическите автомобили – 41% от тях изразяват „много отрицателно“ мнение, а други 20% – „донякъде отрицателно“.

Само 31% от хората, които се самоопределят като консервативни, заявяват, че имат положително мнение за електромобилите. За сравнение, 66% от анкетираните, които се самоопределят като либерали и имат положително възприятие към електрическите автомобили.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!