САЩ пред нова криза. Републиканците блокират работата на Сената

В петък републиканските сенатори подписаха публично (отворено) писмо до Белия дом, в което обещават да попречат на горната камара да постигне каквото и да било решение – от предлагане за отпускане на бюджетни средства до утвърждаването им. Причината за това е произнасянето на присъдата на бившия президент Доналд Тръмп, пише FOXnews.

„Републиканците в Сената не желаем да помагаме и подкрепяме Белия дом в проекта му да разедини (разкъса) тази страна“, се казва в писмото.

В четвъртък Тръмп беше признат за виновен по 34 обвинения във фалшифициране на документи с цел прикриване на плащания, направени към бившата порнозвезда Сторми Даниълс, за която се твърди, че е имал връзка през 2006 г.

Законодателите заплашват, че повече няма да позволят на Сената да работи безпроблемно, нито с потвърждаване на кандидатури предложени за постове от президента Байдън, нито ще позволят на Конгреса да продължи с приемането на средства за следващата финансова година.

„Онези, които превърнаха съдебната ни система в политическа бухалка, трябва да бъдат подведени под отговорност. Вече няма да сътрудничим на никакви законодателни приоритети или номинации на демократите и приканваме всички заинтересовани сенатори да се присъединят към нашата позиция“, обяви републиканският сенатор Лий в X.

Нито един от политическите или съдебните кандидати, предложени от Байдън, няма да получи техния глас за утвърждаване, пишат те.

Накрая републиканците заявиха, че няма да допуснат никакво „ускорено разглеждане и приемане на демократично законодателство или органи, които нямат пряко отношение към сигурността на американския народ“.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!