Гъст дим в московското метро паникьоса пътниците. Излизат от вагоните в тунела между релсите. ВИДЕО

Движението на московското метро е било спряло късно снощи близо до метростанция „Спортна“ в Москва. Пътници разказват пред Telegram-канал „112“ че са чули преди това силен за пукот, след което в един от вагоните се е появил гъст дим. След като задимяването в единия от вагоните е станало твърде силно пътниците са избили вратите и прозорците, за да излязат от него. Кадри в различни телеграм канали показват, че гражданите са тръгнали пеш в тунела между релсите, за да достигнат до най-близката метростанция. 

Оперативните служби съобщиха на ТАСС, че заради аварията в московското метро няма жертви, а хората са били евакуирани от влака. Министерството на извънредните ситуации проверява информацията за дим във вагона на влака по Соколническата линия на метрото, пише агенцията. 

Официалната информация: „Причината – малка техническа неизправност, всички ангажирани по случая служители вече са на място, извършват необходимите проверки“, – съобщи в Telegram-канала на столичния департамент по транспорта.

Противно на официалната информация обаче, телеграмният канал „112“ съобщи за петима души, пострадали в резултат на аварията в метрото. Официални източници твърдят, че никой от пътниците не е пострадал. Телеграм каналът публикува списък на ранените пътници. 

По-късно каналът добави, че броят на ранените е нараснал на седем.

На входа на метрото на станция „Спортна“ са чакали линейки, полиция и пожарникари.

Очевидеката Екатерина Петрова разказа пред РЕН ТВ за инцидента по линията Соколническа. Тя отбеляза, че хората, които са бягали по релсите от влака, са изпаднали в паника. Петрова дълго време не е могла да дочака влака си. Като изведнъж видяла едно момиче да тича и да плаче.

„Тогава хората забелязаха (на перона на близката метроостанция), че по релсите бягат хора. Започнаха да ни казват с високоговорителите: „Напуснете станцията, станцията се затваря“, добавя Петрова.

Информацията от някои информационни източници за пожар във влак или тунел на московското метро не отговаря на действителността, заяви официалният представител на Московския департамент по транспорта Юлия Темникова. Според нея нищо не застрашава безопасността на пътниците, а движението по Соколническата линия вече е възстановено.

„Никакви пожари, никакви ситуации, свързани с нещо непредвидено, за които се говореше по-рано в социалните мрежи, няма, това е фалшификат“, подчерта Темникова.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!