Американците: САЩ са извън контрол заради Байдън! ДАННИ

от Лазар Лазаров
Байдън

Според данните от социологическо проучване три четвърти от гласоподавателите смятат, че при управлението на президента Джо Байдън САЩ са „излезли от контрол“ и са на „грешен път“, пише Modernity.

Проучването на Hart Research/Public Opinion Strategies за американският телевизионен канал NBC News разкрива, че 73% от гласоподавателите като цяло са на това мнение, което представлява най-високата стойност, регистрирана при който и да е президент от началото на проследяването.

Отбелязва се, че последният път, когато показателят беше толкова висок, беше при Джордж У. Буш през 2008 г., със 70 %. За администрацията на Обама същото мнение изразяват 65 на сто. 

Проучването установи също, както повечето други, че бившият държавен глава Доналд Тръмп води пред Байдън в шест от седемте колебаещи се щата, включително Уисконсин, където според някои други проучвания Байдън има малка преднина.

Резултатите сочат също, че избирателите от небялата раса се отдръпват от Демократите и се насочват към Републиканската партия. През последните четири години небелите избиратели са се преориентирали с около 40 пункта в полза на Републиканците. 

Републиканският социолог Бил Макинтърф подчерта, че 41 на от регистрираните избиратели сега се идентифицират като републиканци, а 40 % –  като демократи. За сравнение през 2016 г. демократите имаха 7 процентни пункта преднина.

Както съобщи Критично по-рано,  Представители на Демократическата партия твърдят, че партията е в режим на пълно „откачане“ заради спада на Байдън. Същевременно проучване в САЩ установи, че мнозинството от избирателите на Демократите все още искат Байдън да бъде заменен с друг кандидат само месеци преди изборите.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

 

 

 

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!