САКАТЛЪК! Най-новият експериментален F-35 се разби от завода до военната база

Бяха оповестени подробности за катастрофата на самолет от пето поколение F-35 в САЩ, пише „Първи руски“

Разбилият се най-нов експериментален изтребител F-35 за армията на САЩ е извършвал полет от авиозавод до военна база.

Според съобщения в медиите пилотът от ВВС на САЩ, пилотиращ самолета F-35, е излетял от заводското летище на производителя Lockheed Martin в базата на военноморските сили Fort Worth Joint Reserve Base, Тексас, и е кацнал за презареждане с гориво във военновъздушната база Edwards в Калифорния в 13:00 ч.

Съобщава се, че 48 минути след допълнителното зареждане с гориво в Ню Мексико пилотът катапултирал аварийно поради технически проблеми.

Пилотът е откаран в местна болница, като състоянието му се оценява като стабилно.

Да припомним, че КритичноБГ отбеляза на 17.03, че докладът на Правителствената служба за отчетност в САЩ (GAO) за F-35 от септември 2023 г. разкри някои шокиращи статистически данни за това колко НЕПОДГОТВЕНИ са изтребителите F-35 на стойност стотици милиарди долари. Според данните само 15 до 30% от F-35 ПОГАТ ДА БЪДАТ БОЕСПОСОБНИ. Критично се позова на Майк Фреденбург от The Epoch Times.

„Ако прочетете някоя типична статия в медиите, може да повярвате, че средно около 55% от F-35 са боеспособни. Това обаче е грешка, пише авторът. Когато средностатистическият човек види такъв доклад, в който се заявява, че 55% от бойните самолети F-35 са „способни за изпълнение на задачи“, той приема, че това е равносилно на боеспособност. Но по този начин те биват измамени“, категоричен е Фреденбург.

Авторът на материала уточнява, че определението на Министерството на отбраната на САЩ, т. е. на Пентагона за „способен да изпълнява задачи“ не означава способен да води бойни действия. „Това, което означава, е, че самолетът може да лети и да изпълнява поне една мисия. Така че самолетът, определен като способен за изпълнение на мисия, може да е способен да изпълнява някакъв вид бойни действия, но може и да не е.“

Фреденбур уточнява още, че вместо това мисията, която може изтребителят да изпълни, защото е „способен да изпълнява задачи“ е да бъде използван… за изпитания или обучение, но това не включва бойни действия!

Авторът допълва: „Дори за човек, който е реалист по отношение на F-35, резултатите са шокиращи. Не само че степента на пълна боеспособност на всички F-35 е около 30 % (вж. таблицата на стр. 96 от доклада), но и че степента на пълна боеспособност на F-35B на морската пехота през март 2023 г. е била мизерните 15,5 %.“

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

 

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!