Песков: Путин не се е обаждал на Ердоган след разговорите на турския лидер със Зеленски

Руският президент Владимир Путин все още не се е обаждал на турския си колега Реджеп Тайип Ердоган след разговорите му в Истанбул с украинския лидер Володимир Зеленски. Това заяви говорителят на руския президент Дмитрий Песков, пред ТАСС.

„Все още не“, каза говорителят на Кремъл в отговор на въпрос дали такъв телефонен разговор вече се е състоял или е в близко бъдеще.

Предишния ден Ердоган и Зеленски проведоха разговори в Истанбул. Сред основните им теми бяха координирането на позициите на двете страни преди срещата на върха на НАТО във Вилнюс, гаранциите за сигурност за Украйна, сделката за зърно и сътрудничеството в областта на отбраната между компаниите.

Телевизионният канал „Хабер“ предположи, че турският президент може да се срещне и с Путин след разговорите. Самият Ердоган заяви, че руският лидер може да посети Турция следващия месец и че те ще продължат да поддържат контакт по телефона „в предстоящия период“. По-рано Кремъл отбеляза, че ще следи отблизо резултата от разговорите в Истанбул и не изключи възможността за контакти между Путин и Ердоган.

 

Източник: ТАСС

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!