Песков отговори, ще има ли мирна конференция с Русия в Саудитска Арабия

от Лазар Лазаров
Песков

В момента не се планира провеждането на конференция за Украйна в Саудитска Арабия, в която да участва и Русия. Това заяви прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков пред телевизионния канал RT, предаде ТАСС.

Както съобщи Критично по-рано, агенция Bloomberg писа за подобни планове, като съобщи, че Европейският съюз (ЕС) иска да организира през есента среща на върха за Украйна в Саудитска Арабия, в която да участва Русия.

Според Песков Европейският съюз би искал да проведе среща на върха за Украйна в Саудитска Арабия с участието на Руската федерация. „В момента [за това] не се говори“, подчерта обаче той

Той припомни, че през юни в Швейцария ще се проведе конференция за Украйна, но там кризата ще се обсъжда без участието на Русия, което само по себе си е абсурдно. Други събития обаче все още не се очакват. „Все още няма нищо друго осезаемо“, посочи говорителят на Кремъл.

Коментирайки съобщенията за възможността за провеждане на други подобни събития, Песков отбеляза: „Всега има много „разсъждения“ по тази тема с позоваване на ефимерни източници, засега едва ли е възможно да се вземе това сериозно.”

Западните страни нямат единно мнение по въпроса за евентуално разрешение на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) да атакуват Русия със западно оръжие,  заяви още прессекретарят на руския президент в коментар за Известия.

„Виждаме, че в Западния лагер няма единство в мненията по този въпрос“, заяви говорителят на Кремъл.

Критично припомня, че по-рано Песков заяви, че Северноатлантическият алианс флиртува с военна реторика и увеличава степента на ескалация. По думите му НАТО изпада във военен екстаз.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!