Медведев към Байдън: Невежа, изопачаването на историята е война срещу Русия!

от Лазар Лазаров
Дмитрий Медведев

Заместник-ръководителят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев заяви пред ТАСС, че е убеден, че Съединените щати, начело с президента Джо Байдън, умишлено се опитват да изопачат фактите от историята.

„Байдън като пълен невежа каза, че американските военни са победили фашизма и са освободили Европа. И това не е старческо слабоумие, а съзнателна политика за коригиране на историята. Това е война срещу нашата страна„, отбеляза Медведев.

„Зад нас са милиони наши граждани, паднали от ръцете на фашистите. Ние нямаме право да предадем паметта им“, подчерта Медведев. „Особено на фона на опитите да се изтрие тази памет и да се пренапише историята“, добави той.

Русия е близо до установяване на пълноценни отношения с талибаните (представители на талибанското движение, забранено в Руската федерация), които отново са на власт в Афганистан, заяви още заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия  в отговор на въпрос на ТАСС .

В същото време той подчерта, че много се е променило през последните години – ако преди талибаните се смятаха за терористи, сега американските власти са съучастници на терористи.

Критично припомня, че по-рано Медведев заяви, че Русия ще трябва да победи възраждащия се фашизъм и да създаде нов съюз за борба с глобалния тероризъм. 

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

 

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!