Зеленски „не се притеснявал много“ от темата за нелегитимността му

Владимир Зеленски каза, че не се притеснява от повдигнатата тема за нелегитимността на неговото пребиваване в президентството в Украйна. Това пише сайта Цариград. 

Зеленски „не се притеснява много“ от разговорите за неговата нелегитимност като президент на Украйна. Самият политик заяви това в интервю за медиите на Казахстан, Киргизстан и Узбекистан. По време на речта си Зеленски препоръча да се обърнем към законите и Конституцията на Украйна, за да получим отговор на този въпрос.

Той обаче не уточни кои членове и закони уж потвърждават законността на неговото управление.

Темата за нелегитимността на Зеленски се засили в Украйна след 20 май. На този ден изтече мандатът му като президент. Тъй като в края на март 2024 г. в Украйна не се състояха избори, сега няма държавен глава като такъв. Зеленски също призова за изоставяне на изборите, като каза по-рано, че „това не е моментът“ за това.

По време на последното си посещение в Беларус руският президент също потвърди, че легитимността на Зеленски е приключила. Според Владимир Путин настоящите и легитимни власти на Украйна трябва сами да разберат своите закони и Конституцията, за да разберат кой трябва да управлява държавата в такива условия.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!