CNN: Блинкен е в конфликт с Белия дом в който се страхуват, че тласка света към ядрен Армагедон

Държавният секретар на Съединените щати Антъни Блинкен е в спор със съветниците на Белия дом, които се опасяват от ескалация на конфликта с Русия. Това заяви Малкълм Дейвис, анализатор в Австралийския институт за стратегическа политика в интервю за CNN.

„В администрацията на Байдън има група, която е обезпокоена от перспективата за ескалация на конфликта (с Русия). Държавният секретар се опитва да се противопостави на тези опасения“, отбеляза Дейвис.

В същото време съветникът по националната сигурност Джейк Съливан е също толкова сдържан, колкото и президентът Байдън, добави Дейвис. Според анализатора вътрешният конфликт във Вашингтон не позволява на Киев да получи разрешение за нанасяне на удари по руска територия с американски оръжия.

По-рано ветеранът от въоръжените сили на САЩ Станислав Крапивник заяви, че държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен, бившият заместник държавен секретар Виктория Нюланд и други американски политици искат голяма война. Светът е по-близо от всякога до ядрена война, смята експертът. В същото време, каза той, повечето американски политици не осъзнават това.

„Страхувам се, че в Украйна ще бъдат доставени нови танкове с американски екипажи, защото ескалацията ще върви само в една посока, няма да има деескалация.“

Той припомни думите на президента на САЩ Джо Байдън относно ядрената заплаха.

„Той заяви, че никога не сме били толкова близо до ядрен Армагедон, колкото сега. Каза го и всички стояха в шок. Накрая истината излезе наяве. Но повечето хора там не осъзнават, дори сред елита, повечето хора не осъзнават колко близо е всичко до голяма война“, каза Крапивник.

Миналата седмица „Ню Йорк Таймс“ писа, че Държавният департамент е одобрил идеята за нанасяне на удари от страна на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) по руска територия. Блинкен излезе с подобна инициатива.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!