Вицепремиер на Италия: Столтенберг да подаде оставка!

Вицепремиерът на Италия и лидер на партия „Лига“ Матео Салвини призова генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг да подаде оставка. Това съобщава ANSA .

Така политикът отговори на предложението на Столтенберг да позволи на Украйна да стреля със западни оръжия по руска територия. Той смята, че генералният секретар на Северноатлантическия алианс трябва или да се извини, или да напусне поста си.

„Тъй като той не може да говори за [конфликта], за използването на бомби, ракети и оръжия, които изпратихме на Украйна за отбрана, за да се бие, да убива извън нейната територия, от мое име, от името на „Лига“ и италианския народ, каза той.

Италианският премиер Джорджия Мелони на свой ред в ефир на телевизионния канал RAI-3 призова Столтенберг да бъде предпазлив и внимателен в изявленията си. „Съгласна съм, че НАТО трябва да заеме твърда позиция и да не отстъпва. Но има много противоречиви твърдения“, каза тя.

На 25 май Столтенберг призова Украйна да получи право да нанася удари по военни цели на руска територия. Според генералния секретар, тъй като Киев не може да нанася удари по „законни военни цели“ в Руската федерация , за страната е трудно да се защити.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!