Шефът на Руската дума: Зеленски е нелегитимен и вече не може да мобилизира! Няма право да говори от името на Украйна

От 21 май Владимир Зеленски е нелегитимен президент на Украйна. Според председателя на Държавната дума на Русия Вячеслав Володин бившият комик не само е загубил правото да обяви мобилизация, но и редица други функции на държавния глава, пише Цариград.

Володин припомня, че президентските избори в Украйна трябваше да се проведат до април тази година, но в нарушение на конституцията Зеленски ги отмени.

„Основната причина е страхът от загуба на власт. Украйна престана да съществува като правова държава от 2014 г. – отбеляза той в телеграм канала.“

Според председателя на Държавната дума, „като отмени президентските избори, Зеленски узурпира властта“.

От 21 май той напълно загуби остатъците от своята псевдолегитимност. Мандатът му от пет години вече изтече и всяко споменаване на военно положение противоречи на украинската конституция. Въз основа на своите норми Зеленски днес е нелегитимен, допълва медията

Вячеслав Володин уточнява, че новият период – краят на президентския мандат и узурпацията на властта, според украинската конституция, има редица особености.

Първо, Зеленски вече няма право да обявява мобилизация, второ, няма право да изпраща хора на война и трето, няма право „да взема други решения от името на държавния глава“.

„Тези, които не познават закона, трябва да разберат, че това не ги освобождава от отговорност. Гражданите на Украйна, мобилизирани въз основа на незаконни решения, трябва да се върнат у дома днес. Зеленски е нелегитимен, той не може да дава заповеди.

„Народът на Украйна е единственият източник на власт в страната, който е заложник на марионетен диктатор. Това трябва да се разбере от всички: както в Украйна, така и извън нейните граници. Преди всичко на ръководителите на европейските държави.

Всички споразумения с нелегитимен президент са невалидни и могат да бъдат оспорени в бъдеще. С края на мандата на Зеленски се изчерпа правото му да говори от името на Украйна.“

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!