Карин Жан-Пиер в ступор на въпрос, дали кокаинът е бил на член на семейство Байдън

Прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер се нахвърли върху репортерка в петък, която я попита, дали кокаинът, намерен в Западното крило миналия уикенд, е принадлежал на член на семейство Байдън. Според нея, това било „невероятно безотговорно“, вероятно имайки предвид въпроса.

Размяната на реплики стана по време на ежедневния брифинг на Белия дом. Репортерката на New York Post Кейтлин Дорнбос попита дали Жан-Пиер може да каже „веднъж завинаги дали кокаинът е принадлежал на (член на) семейство Байдън“, а също така и, защо заместник-секретарят по печата Андрю Бейтс е избегнал въпросите, свързани с кокаина, като се е позовал на законът Hatch Act (Законът забранява на служителите на държавната служба в правителството, с изключение на президента и вицепрезидента, да участват в някои форми на политическа дейност, с цел предотвратяване на пагубни последствия).

„И така – няколко неща за това“, започна Жан-Пиер, като изглеждаше видимо неловко. „Той спомена Hatch Act, защото въпросът му беше зададен… в… използвайки Доналд Тръмп (смях в залата). И така… той се опитваше да бъде много внимателен“.

Тя добави, че администрацията не е „избягвала въпроса“ и че в продължение на дни е отговаряла „изчерпателно“ на въпроса за кокала.

„Знаете ли, имаше няколко безотговорни репортажи за семейството. И затова трябва да го изтъкна тук. И аз съм била много ясна. Бях ясна преди два дни, когато говорих за това отново и отново, докато ми задаваха въпроса“, каза Жан-Пиер, изглеждайки все по-ядосана.

„Както знаете и медиите съобщиха, семейство Байдън не беше тук по това време (когато беше открит кокаина). Те не бяха тук. Те бяха в Кемп Дейвид. Те не бяха тук в петък. Те не бяха тук и в събота. Не бяха тук и в неделя. Не бяха тук, дори в понеделник. Върнаха се във вторник. Така че да се задава този въпрос всъщност е изключително безотговорно. И аз просто ще го оставя така“, добави тя.

В понеделник конгресмени от Републиканската партия от Камарата на представителите започнаха разследване свързано с намерения кокаин в Белия дом, като призоваха ръководителя на Сикрет сървис да предостави на Конгреса повече информация. Председателят на комисията по надзор в Камарата на представителите Джеймс Комър, определи открития наркотик, като „срамен“ момент.

По-рано, един от водещите на MSNBC предположи, че кокаинът не е принадлежал просто на един“обикновен“ човек, защото е открит в близост до Ситуационната зала (зала за срещи в Белия дом между делегации на високо равнище).

Източник: Foxnews

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!